Skip to content

http://www.gamatemas.com.my/v3/

Increase font size Decrease font size Default font size default color orange color green color
You are here: Laman Utama Manual Rawatan Gamat Migraine / Sakit Kepala
Migraine / Sakit Kepala PDF Print E-mail
Written by Perunding GESB   
Thursday, 21 May 2009 01:23

Migraine merupakan sakit kepala yang berulang-ulang disebabkan oleh sesuatu sebab. Trigger factor (faktor penyebab) migraine berkemungkinan faktor hormon seperti ketika datang haid, mengamalkan pil perancang, faktor persekitaran seperti suhu yang terlalu panas atau sejuk, cahaya terlalu terang atau bunyi yang terlalu bising, faktor stress seperti kurang tidur, tension, banyak memikir dll., faktor pemakanan seperti makanan masam (jeruk, buahan sitrus), makanan berperisa/perasa/pengawet/pewarna tiruan (ajinomoto, maggi mee), makanan mempunyai xanthine (cokelat), makanan tenusu (keju, susu), minuman berkafein (kopi, nescafe, coca-cola), makanan yang unik untuk individu (pulut, mee kuning, durian, buah pala) dll. Untuk mengelakkan migraine, faktor penyebab perlulah dikenalpasti dan dielakkan. Anda dinasihatkan untuk mendapat pemeriksaan doktor untuk mengenalpasti punca sakit kepala selain dari di atas.

Gamat dapat mengurangkan sakit, melancarkan pengaliran darah di otak dan bagi kes yang serasi dapat menghindari migraine dan adakalanya menyembuhkannya. Kesan mengurangkan proses auto intoksikasi oleh Bioseed turut membantu dengan menghindari penyerapan semula toksin yang boleh mengakibatkan serangan migraine. Sementara kandungan koenzim Q10 di dalam C3 spirulina juga membantu menyelesaikan masalah migraine kronik.

Disyorkan :

  • Pati Gamat Plus / Vita 1 sudu besar 2 kali sehari
    (Elok dimakan ? jam selepas Bioseed)
  • Bioseed 1 paket 2 kali sehari
    (Makan 1/2 jam sebelum makan pagi dan malam dan minum air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari supaya Bioseed boleh bertindak dengan baik)
  • C3 Spirulina 1 sudu besar 3 kali sehari
    (1 sudu besar dibancuh dengan segelas air kosong - bergantung kepada tahap kepekatan yang diingini)
  • Krim Urut eMas di sapu perlahan pada pangkal leher atau sudut kepala
Last Updated on Wednesday, 22 December 2010 02:35
 

Menu Utama


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/gamat/public_html/v3/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Info Produk


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/gamat/public_html/v3/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Daftar MasukJumlah Pengunjung

We have 5 guests online

DIARI MARKETING


Mac 2012
28hb Feb

Closing Submission (februari)

7hb Mac

Bonus Tree (Februari)

8hb Mac

Top Up (Februari)

* Tertakluk kepada perubahan

Informasi Terkini

Untuk pelanggan Gamat Emas International, sila layari laman web berikut untuk makluman lanjut.

GAMAT EMAS INTERNATIONAL (httP://www.gisb.biz)

Pandangan

Apa pandangan anda tentang wajah baru portal GESB?